söndag 31 augusti 2014

Tvilling-tröjor

Det går inte att köpa tröja med texten "Storebror" till riktigt små, eftersom de brukar vara lillebror. Så mamman till de här tvillingpojkarna önskade sig likadana tröjor med text som på bilden. Tänker att jag ska göra fler, fast på stickmaskin eftersom det frånsett texten är helt vanliga bomullströjor. Och jag har en del bomullsgarner liggandes...

Föräldrarna vill inte exponera barnen på nätet, vilket jag tycker är klokt, och med respekt för det blir bilden på bara tröjorna.

lördag 16 augusti 2014

Personlig kalender

Det här var riktigt roligt att göra! Det blir mer fri virkning, ska bara avsluta några projekt innan jag med gott samvete ger mig på nya...




onsdag 6 augusti 2014

Nu snöar det...

... jag har nämligen virkat snöflingor! De är tänkta som dekorationer till jul, så för en gångs skull är jag ute i god tid :-)

Har tänkt lägga som bordsdekoration, hänga i fönster, hänga en rad mot en mycket liten vägg. Men de ska stärkas och spännas ut först, så blir de riktigt fina.

Boken 100 snöflingor att virka köpte jag för något år sedan. Jag har börjat från början och virkat de jag gillar. De är ordnade i svårighetsgrad så det här är de enklaste.

Jag gillar särskilt de med picot- och öglekant eftersom jag tycker de verkligen liknar snöflingor. 

Alla flingorna har sitt eget namn i boken, vilket jag tycker är imponerande. Själv klarar jag näppeligen att hitta på namn.

Jag hade tänkt att göra en eller två om dagen, men i vanlig ordning fastnade jag. Nu ska jag tillfälligtvis avsluta flingorna och gå tillbaka till att sticka klart babykläderna innan ungarna vuxit ifatt.