fredag 28 december 2012

Julstrumpor

Jag ska nog överväga att låta bli stickade julklappar - det vill som inte riktigt bli klart i tid...

De här är till sonen så det blir dessutom till att lita på postgången. Det har dessvärre hänt att stickade saker försvunnit.

Det här mönstret har jag stickat förut och det är nog inte sista gången nu heller.

måndag 17 december 2012

Very long double pointed needles

Jag har fått nya bambustickor från Kina! De är vad som på engelska heter double pointed, men att kalla dem strumpstickor blir nog lite fel. De är nämligen rejält långa och passar bättre till ärmar eller som här en halsöppning.

Jag ser verkligen fram emot att sticka ärmar på de här stickorna! Små rundstickor tycker jag är förfärligt jobbigt och vanliga, korta strumpstickor räcker ju inte till. Och jag bara älskar svikten i bambustickor!




Har fått en fråga i en kommentar om jag har någon beskrivning till I cord-uppläggning. Det har jag dessvärre glömt att skriva om, men det finns bra video på You tube: jag gillar särskilt filmerna från Very Pink

fredag 7 december 2012

Stickhit med julkulor

Igår påbörjade jag årets julkula på Stickhit på Helylle i Kristianstad. Jag gjorde en förra året - en som aldrig kom upp i granen...

Stickade med Rauma Finullsgarn. De ska fyllas med 20 g kardad ull och valkas i tvättmaskinen.

Färdiga och ofärdiga alster


Gemensam fotografering av våra alster




På SVT  finns ett inslag om Arne och Carlos som är upphovsmännen till julkulorna. De kan tydligen leva på sin stickning nuförtiden, särskilt i Japan är de väldigt stora. Kul! Men det är som med Kaffe Fassett - massor av kvinnor som stickar väldigt fina saker, men det är de få männen som blir världsberömda. Världen är fortfarande orättvis...



söndag 2 december 2012

13 slaktade tuppar

Här kommer ett inlägg som alla kanske inte uppskattar, men jag vill inte censurera verkligheten. Alla som äter kyckling vet väl ändå var de kommer ifrån. Ska man ha djur måste man ibland både slakta och nödslakta. Så är det.

När man köper nykläckta kycklingar vet man inte vilka som blir höns respektive tuppar, det går inte att se. Därför har jag nu 13 nyslaktade tuppar att ta hand om.


Några tänker jag frysa hela, men en del måste jag nog stycka först för att de ska få plats i frysen. Eller snarare frysarna i pluralis, det räcker då rakt inte med en. Vi har nämligen 18 gäss också... En del av dem får jag nog stycka också.

Nästa år blir det nog ankor istället för gäss, de tar inte så vansinnigt stor plats i frysen.

Jag har kvar 14 hönor från samma kull som de slaktade tupparna. Det blir ofta hälften - hälften. Hönsen har nu börjat värpa och första året lägger de ägg hela vintern. Det är vansinnigt gott med egna ägg, smakar godare och ser godare ut (gulare) än köpeägg.