söndag 29 augusti 2010

Ännu en kofta

Jag har flera koftor som är nästan-färdiga, men kunde inte hålla mig ifrån att påbörja ännu en. Den här har jag velat sticka länge, ända sedan mönstret publicerades i VK hösten 2008. Fast jag har ändrat en del i mönstret. Tyckte inte om den markerade raka kanten kring flätningen, så jag gör så att avigmaskorna följer flätningen istället. Och jag gör kofta istället för tröja. Garnet är från Kina, 4-trådigt kamgarn, flätningen framträder fint i det. Den röda färgen är riktigt fin i verkligheten, alltid svårt att återge rätt på bild.




Den här koftan är färdigstickad, nu ska bara ärmarna blockas och sys på. Även den här färgen är betydligt vackrare i verkligheten.





Den här vet jag inte riktigt om jag blir nöjd med, den blir kanske lite kort. Får väl se hur det blir när ärmarna och framkanterna kommer på.



Har ännu en kofta i halvfärdigt tillstånd, en virkad med stickade ärmar. Tänkte jag skulle hinna den också innan de nyinköpta garnerna från Shanghai anländer på posten, för då lär jag väl fastna i dem!

söndag 22 augusti 2010

Vad är det här för märklig höna?

Hönsen och gässen har vuxit rejält under den månad jag varit i Kina! Detta trodde jag var en tupp, men nu vet jag faktiskt inte vad det är. Istället för vanlig röd kam har det här djuret en märklig fjäderbuske på huvudet! Är det månne någon som känner till såna här?



I övrigt ser de normala ut! Blommehönsen är alla olika tecknade, det gillar jag för då ser man ju vem som är vem!


Detta ser ut att bli hönsgårdens Tupp! Han är den som är mest praktfull och det är väl det viktigaste för en tupp?




Den här ser alldeles för arg ut...



Även gässen har vuxit till sig, fast räven har tyvärr tagit två av dem.



Det ska putsas i fjäderdräkten, rena akrobatiken.




Även om de inte kan flyga så ska vingarna luftas dagligen. Vingbredden är minsann ganska imponerande!


Nu går de tillsammans, gäss och höns. Fast hönsen trivs bäst inne i häcken där de har lite skydd för rovfåglar. Det blir till att plantera lite buskar åt dem!

lördag 21 augusti 2010

Tillbaka i Sverige!

För en vecka sedan kom jag hem igen, men jag hade bara en dag att vila på innan det var dags att börja jobba. Före terminsstart är det mycket att göra som lärare, så den här veckan har det mest bara blivit jobb och sova.

Efter en månad i storstaden Shanghai - med 40 graders värme och fruktansvärt hög luftfuktighet - känns det underbart att vara tillbaka på landet med frisk luft och djur istället för trafik. Fast jag gillar faktiskt Shanghai, där finns precis allt!





Har så klart köpt med mig en del garn, men det fick inte plats i väskan så det kommer per post om ett tag, tror det tar uppemot två månader. Tänkte jag skulle satsa på att göra färdigt ett och annat projekt innan dess. Har några koftor som är nästan färdiga, och några mindre projekt som blivit liggandes ganska länge. Nytt blogginlägg med lite avklarade projekt planeras under helgen!