fredag 17 oktober 2008

Äntligen hemma!

Under veckan som gått har vi traskat upp till fåren några gånger med fjäsk, alltså knäckebröd och pelletsfoder. Tackorna har varit där på sommarbete och hinner bli lite förvildade. Nu gäller det att få dem att få smak på godis igen så vi kan locka hem hela flocken över öppen åker till gården.

Efter ett halvhjärtat försök häromdagen siktade vi idag på att få med samtliga får hem.

På ängen fanns inte ett enda får, så det blev till att ge sig in i skogen och locka på busarna. Efter lite om och men (de delade sig i två flockar) fick vi slutligen med lock och pock med hela gänget på rask promenad över åkern. Får är lite korkade – går en så går alla… Hade varit kul med foto på alla fåren i en lång rad, men det är svårt att hinna med för man vill ju inte tappa kontrollen så de börjar vandra åt fel håll. Det är jobbigt nog som det är!







Nu är fåren lyckligen samlade på ängen bakom huset och jag kan se dem genom köksfönstret igen. Har faktiskt saknat den vyn! Det är något väldigt rogivande med betande får utanför husknuten.

Imorgon ska de delas. Tackor och tacklamm ska tillbaka och de stackars bagglammen ska vänta på slakt. Fast det är de lyckligen okunniga om…


2 kommentarer:

fale artut sa...

Hoppsan, det finns fler som gillar får! Hm, kul! Jag har tovat, gick kurs på 1980-talet, och gillar ull skarpt! Under 1990-talet låg det mesta nere, men nu tar jag nya tag! Med får och allt! Har precis satt fart på mammas farmors spinnrock och köpt slända på Spinspiration! Varför har jag väntat så länge....
Vi kanske hörs igen...

Annika Odelstav sa...

Kul! jag kollar din blogg så det gör vi säkert, juste att kunna dela tips och erfarenheter!